Anàlisi anuncis

6-Telecinco: boda de Chelsea Clinton (Descriure també les imatges que creus que són de documentació):

Les dades de documentació són els vídeos de les declaracions reals de Chelsea Clinton.

Podríem creure que té la característica de qualitat perquè utilitza moltes imatges i vídeos complementaris, però no responen a la complementarietat perquè no tenen res a veure amb la informació principal que es vol donar. Pot haver-hi credibilitat perquè es fa un ús intensiu de documentació i, alhora, verificació perquè ens presenten moltes dades i fonts. Existeix rendibilitat perquè reutilitzen materials informatius, com els vídeos de les declaracions.

 7- USA Today. Interactive Pope Benedict XVI

Aquesta documentació compleix la funció de qualitat. Ja que és molt complerta tota la informació i dades que ens ofereix. És una informació la qual el contingut principal que es el recorregut del Papa, és complementada per diversa documentació com fotografies, articles, fets etc. Que ajuden a comprendre i a fer de suport. Per altre banda la informació que ens presenten se’ns fa creïble ja que fa un ús precís i  intensiu de la documentació sobre el que ens estan informant. Amb dades, l’eix cronològic, notícies i fets registrats etc. I per últim, en quan a factor de qualitat, compleix l’element de verificació ja que com és creïble, per l’ús de fotografies, localitzacions i dades que es poden comprovar. 

Per últim també compleix la funció de rendibilitat, ja que al fer el recorregut i la mirada de tot el pas que ha fet el papa durant tots els anys, amb fets i activitats que s’han produït any rere any, el que han fet és un recull i reutilització de materials informatius que tenien arxivats USA Today, els han seleccionat, ordenat i utilitzat per fer aquest article.

 8- Campofrio. El currículum de todos

Aquest espot publicitari utilitza una historia com a fil conductor amb un protagonista que va narrant una situació amb diferents dades, informació i exemples reals els quals fan que ens sigui un espot amb una funció de qualitat, ja que complementa el missatge principal, que és vendre’t el producte, amb dades, actors coneguts etc. Que suporten el missatge principal. Per tant al veure tanta gent coneguda i que són persones admirables a espanya juntament amb dades que tots coneixem i titulars o noticies certes dona un sentit al argument totalment creïble i verídic.

També compleix una funció de creativitat ja que al fer ús de referents de la cultura del cinema, la televisió i documentació i dades abans de fer el espot per poder crear el guió i el fil conductor etc. Fa que tingui una funció preparatòria i de previsió alhora de produir aquest anunci.

 9- El Periodico. El precio del Tomate

Aquest article compleix dos funcions. La primera és la funció de qualitat ja que complementa la informació entre si. El contingut principal és complementat per dades d’altres anys, percentatges i per declaracions de gent relacionada amb el sector del tomàquet. Per tant tot aquet ús intensiu de documentació augmenta la qualitat i la credibilitat i la verificació.

10- Mad Men

En aquest cas la característica principal és de qualitat. Per una banda aporta complementarietat al tema principal que és el vestuari de les noies a la sèrie Mad Men, i així ho compara amb imatges publicitàries de l’època, a més de donar informació. D’altra banda, fan que sigui creïble, no nomes per la informació sinó perquè presenten les dues imatges contraposades. També podem suposar que hi ha hagut verificació de dades, perquè utilitza imatges reals de companyes publicitàries, i el que explica en el text concorda amb els elements visuals.

No cal oblidar, que presenta rendibilitat, ja que les imatges publicitàries són reals dels anys seixanta.

11- La sexta. El Objetivo

Per una banda és un document amb qualitat. En primer lloc, presenta complementarietat en el tema principal què és l’IVA, el qual complementa amb altres dades. En segon lloc, es dóna credibilitat amb l’ús intensiu de dades que aporten qualitat i credibilitat. Per exemple amb la noia convidada, què és molt important per la documentació. Per últim, verificació ja que comproven les dades comparant l’IVA actual a Espanya amb fa uns anys enrere i també amb altres països de la Unió Europea.

D’altra banda, conté rendibilitat perquè s’utilitza imatges d’altres vídeos on Montoro (ministre d’hisenda) fa declaracions falses sobre l’IVA.

Maria Rosés  i Gemma Agulló

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s