A17

Hemeroteques de diaris, bases de dades de cinema, Flickr.

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure. Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

 

Fitxa d’anàlisi

Aspectes a analitzar Diari A.

La Vanguardia

Diari B. Nom del diari:

La Razón

Tipus de cerca directa (té cerca simple, avançada?) Primer tens l’opció de cerca simple però després apareix cerca avançada. Simple i avançada
Llenguatge de consulta (quins operadors té?)
Filtres d’acotació temporal  Si  Si
Filtres d’acotació en col·leccions dins del diari (seccions, suplements…)  Si  No
Filtres d’acotació en camps del registre (autor, títol…)  Si  No
Filtres d’acotació per formats (cerca de vídeos, fotos, gràfics…)  Si  No
Cerca exploratòria o de navegació cronològica (calendaris)  Si  No

Després d’omplir la fitxa, quin diari consideres que és millor? per què? comenta-ho breument

Considero que és millor la cerca avançada de la hemeroteca “La Vanguardia”, ja que et dona més opcions a l’hora de fer la cerca d’interès.

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

En primer lloc he fet la cerca des de l’hemeroteca del diari “La Vanguardia”, fent servir el tipus de cerca avançada. En el filtre “frase exacta” he especificat: barcelona bridal week, i en la tipologia he seleccionat el format de noticia. Els resultats de la recerca han estat 132 en total. He seleccionat el següent link:

http://www.lavanguardia.com/de-moda/pasarelas/pasarela-gaudi/20150507/54430472823/yolancris-pasarela-gaudi-novias-bridal-week.html

“En su 25 edición, la Barcelona Bridal Week ha contado también con una de las marcas que se están consolidando en su calendario y que este 2015 cumple su décimo aniversario en el mundo de la alta costura.”

En segon lloc, he fet la cerca des de la cerca simple de la web del diari “La Razón”, posant exactament “barcelona bridal week” també, i els resultats han estat 14 en total. He seleccionat el link de:

http://www.larazon.es/lifestyle/moda/rosa-clara-viste-a-las-novias-como-divas-de-los-anos-40-AA9637222

Rosa Clará ha abierto hoy la veinticinco edición de la Barcelona Bridal Week presentando una colección llena de contrastes, en la que han destacado los trajes fluidos y sensuales inspirados en los que llevaban las divas de los años 30 y 40.”

  1. Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques…), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

Tant en una com a l’altra he localitzat la pel·lícula “El diablo viste de Prada”. En la primera base de dades IMDB la informació apareix de manera molt resumida i comprimida, tot i que en la mateixa plana apareix la informació important de manera clara i precisa i et dona l’opció de visualitzar el tràiler en un sol click. En l’altra base de dades All Movie, la informació és molt més amplia, ja que la divideix per seccions i et dona la oportunitat de saber més enllà que la fitxa tècnica i l’argument. En les dos, el sistema de cerca és un sistema de cerca simple i molt senzill, ja que quan vas escrivint el títol et suggereix la vinculació directa a la informació de la pel·lícula que estàs buscant.

Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 13.08.03Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 13.08.30

  1. Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

 a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 13.41.46

https://www.flickr.com/photos/eventphotosnyc/16369581330/in/photolist-qWwodS-qWEeG4-sgMcK-pa3QR1-5EoQCE-642UHq-8Sxi8P-5CmaSB-7iTbMh-diyi9J-8UCy9C-bgFpJp-7j4Bvx-5iXMHS-9Qz8iN-5tunzP-qAeyLA-762SMm-9g4nRf-8PLADM-6Z8RGf-apg55P-ayUdMn-6QtDpd-amxFcC-5upezg-5KVmFd-8Mefmi-5WoTbj-9d2fyB-9d5kZW-83T7Y6-5QFCh3-5f72es-4himkc-kUY6j4-po5txQ-7uFNym-gaLNdA-rBG1N2-quw1zd-6mcaFV-5U7mw8-hWBc11-f8cAcm-ecnMqS-mtTYXP-jMJTXp-hSgerL-huvcn8

  1. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo.

Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

Captura de pantalla 2015-05-07 a la(s) 13.47.33

https://www.flickr.com/photos/gomainstream/9841402036/in/photolist-fZDKXs-fZDD5Z-fZE7ki-61APpc-fZE7AP-rafL7s-dcoqgo-bxoEsz-ankHQd-9q78DK-bxozS2-bxoBcV-gcmYf2-gcmnLy-61QQ5j-gcmo7o-fL6GUb-fMz7ea-9pCiqZ-fZE7Ba-fZE7nH-gvixTe-qVtAwS-9gWNK2-fL6R3C-fZDwrC-buhoxa-fPgHhg-fZDwHu-fZDL25-fMhHg1-oYgJxF-dQGR22-61LQ9R-bxoDrn-buGeaX-jTQvSJ-amEuUo-gvixne-rHEBy3-qzSgx6-gcmYcM-bkbrcQ-ptwtV7-i6FJGJ-s45mCa-rh6H8p-rBR6Bb-s78MCa-fZDDtp

Andrea Marin Muñoz

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s