ACTIVITAT 17

 

 

 

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure. Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

Fitxa d’anàlisi

Aspectes a analitzar Diari A.

La Vanguardia

Diari B. Nom del diari:

El Mundo

Tipus de cerca directa (té cerca simple, avançada?) Cerca simple i avançada Cerca simple i avançada
Llenguatge de consulta (quins operadors té?)
Filtres d’acotació temporal Si Si
Filtres d’acotació en col·leccions dins del diari (seccions, suplements…) Si Si
Filtres d’acotació en camps del registre (autor, títol…) Si No
Filtres d’acotació per formats (cerca de vídeos, fotos, gràfics…) Si No
Cerca exploratòria o de navegació cronològica (calendaris) Si Si

Després d’omplir la fitxa, quin diari consideres que és millor? per què? comenta-ho breument

Considero millor La Vanguardia, ja que la navegació és més senzilla i clara pel seu format i estructura. Les seccions, els diferents filtres i cerques són més còmodes i ordenades que el diari El Mundo.

 

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

En concordança amb el meu blog he buscat “Madrid Fashion Week”, ja que es celebra pròximament el Bridal Week a Madrid.

  • La Vanguardia:

Blanca Padilla: el ángel de Victoria’s Secret se viste de novia en Barcelona

La modelo española y el director creativo de Pronovias, Hervé Moreau, han presentado un adelanto de lo que se verá este viernes sobre la passarel·la.

http://www.lavanguardia.com/de-moda/pasarelas/pasarela-gaudi/20150504/54431016705/blanca-padilla-angel-victoria-secret-se-viste-novia-en-barcelona.html

  • El Mundo:

YO DONA, finalista de los Premios Nacionales de la Moda.

YO DONA se posiciona entre los finalistas de la segunda edición de los Premios Nacionales de la Moda, que el El Ministerio de Industria, Energía y Turismo ha dado a conocer, siendo la primera revista femenina que accede a esta candidatura.

http://www.elmundo.es/yodona/2015/05/04/55476020e2704e653a8b456d.html

  1. Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques…), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

He triat la cerca d’una pel·lícula, en concret un biotòpic del dissenyador Yves Saint Laurent. I han sigut trobades a les dues bases de dades.

IMDB  ens dona diversa informació molt concreta de la pel·licula etc. Però resulta desordenada i en comparació a All Movies és més fluixa. A All Movies en cambi trobem inclús seccions a les quals podem accedir, fotografies de diferents moments de la pel·licula. I la informació està completament ordenada i estructurada. Crítiques, altres pel·licules relacionades etc. Cosa que l’altre no ho té.

  1. Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

 

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

https://www.flickr.com/photos/eventphotosnyc/16753071784/in/photostream/

n

 

  1. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo.

https://www.flickr.com/photos/nationalarchives/3008584298/in/photolist-5zRMi5-5EWa6Q-ebGpxB-8cTDWN-55FmF5-a9zsrK-4jCESL-pscsPL-6eR22G-6KC3b3-5ZzRFN-53EaaJ-65C6SU-9UbLEe-5GCEpG-5BLSBq-6Bmn5e-f3b8c8-4i9sZZ-6BmpTk-6jxuvN-fzVGJa-9XG67W-k5EuST-5JUxHf-aAzWbW-4Jse7m-cbY8wf-cdRVHC-5JUxMy-ir4PkV-7FMfMi-9YTWGo-4CWRhM-4JseSm-bv4R36-9rk6Cy-5wm9La-4ibuDq-66YYJS-5KNA6C-f3qCLw-9TnsDx-5sNr2a-9TKBxa-fzVvLP-fAaMdS-5UvYeg-5SGTuA-4jyKGy

i

Maria Rosés Milà

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s